18 november, 2006

The Knife: Silent Shout – an audio visual experience

Länge sa syskonen Dreijer att de aldrig skulle spela live men till slut tog de sitt förnuft till fånga, och det var ju för väl att de gjorde det. Förutom en evinnerlig väntan på att de skulle börja var liveupplevelsen väldigt stor. The Knife lyckades på ett övertygande sätt överföra sin mörka och surrealistiska värld till scen och slutresultatet där deras musik blandades med Andreas Nilssons projektioner var starkt. Det var den första konsertupplevelsen för mig i surroundljud, och det var riktigt mäktigt.

Efter att ha gjort drygt 20 spelningar (föreställningar eller just upplevelser är förmodligen ett bättre ord) släpps nu deras Göteborgsspelning på DVD, tillsammans med 11 musikvideos och en liten historia av den mytiska Frau Rabid. Konsertdelen är i 5.1-ljud, så upplevelsen kan bli riktigt maffigt hemma i soffan också.

På något sätt är upplevelsen mer koncentrerad så här på DVD. Det visuella uttrycket blir faktiskt starkare och man slipper alla störande element (som till exempel den dyngraka och brölande Eslövsbo som stod bredvid oss på Mejeriet i Lund). Det är en häftig värld som man får besöka under sisådär trekvart.

1 kommentar:

Anonym sa...

Var i Göteborg. Det var samma väntan där. Inte roligt, men som sagt - det fick det väl vara värt

Maja