01 april, 2007

Fujiya & Miyagi: Transparent Things

Häng med! Biff – och inte bara han – spår att detta är ett band som kommer att ta mycket plats i strålkastarljuset 2007. [Ledsen att jag pratar om mig själv i tredje person. Jag ska sluta med det.]

Själv är jag inte jättehemma på krautrock, men om du vill ha en lightversion i engelsk trioversion är det här du ska leta. Tänk Neu och Kraftwerk, kanske med en gnutta Stereolab, lägg till lite punkfunk då och då, så hamnar du ungefär i rätt härad. Det är helt enkelt en skön blandning av krautrock, pop och lite inblandad disco.

Visst, skivan är egentligen varken särskilt utmanande eller innovativ, men på det hela en mycket trevlig bekantskap med mycket latent energi inbyggd. Kidsen kommer att älska detta på dansgolvet.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vad är krautrock?????

Anonym sa...

Kolla här: http://sv.wikipedia.org/wiki/Krautrock

tony agren sa...

Såg Fujiya&Miyagi på Rust i köpenhamn i höstas. Vi var tre stycken som såg dem. Resten av publiken gick till dansrummet. Pinsamt men jävlar vilken bra konsert!

Biff sa...

Ja, av någon anledning känns det jävligt pinsamt att gå på konsert när det är glest i publiken. För några år sen kom Bowie till Mölleplatsen i Malmö. På den ytan borde i alla fall 8000 personer få plats, men bara 3000 dök upp. Det kändes lite b... Veckan därefter kom Ledin till samma plats - fullsatt. Ja, herregud.